Постижения

Второ място в раздел „Живопис“ за нашата седмокласничка Биляна от 13-тото издание на националния конкурс „Народните будители и Аз“. Конкурсът е организиран от МОН, под егидата на президентът Румен Радев. На официална церемония в гр. Пловдив Биляна и нейната преподавателка г-жа Диана Николова получиха грамоти за участие и достойно представяне в националния конкурс.


Второ място за нашата седмокласничка Биляна Николаева от Национален конкурс „Народните будители и аз“, гр. Пловдив.

Честито, Билянка, желаем ти още много конкурси и покоряване на нови върхове!


В навечерието на националния празник на България, училище ОУ,,Васил Левски“ с гордост заявява, че нашата ученичка от 5 клас – Веселина Ивайлова Кунова спечели първо място в раздел ,,Рисунка“ на конкурса в град Враца ,,Ти ни трябваш и днес, Апостоле!“ В конкурса грамота за участие взеха и ученичките Мария Босилкова и Емануела Кунова от 5 клас. Благодарим!


Бронзов медал за нашата петокласничка Веселина Кунова от международен конкурс „Детска екологична живопис“, организиран от китайското Министерство на екологията и околната среда. В надпреварата са взели участие над 160 000 картини на деца и младежи от 12 страни. Престижната награда Веси получи на тържествена церемония в град Плевен в присъствието на преподавателката си от арт школа Колорит.

Браво, Веси! Продължавай напред и нагоре!


Златни и сребърни медали за наши ученици, състезаващи се от школата на Митко Божанов от Държавното първенство по кудо в гр. Харманли.

Отборът продължава подготовката си за предстоящите лагери и състезания. Да им пожелаем успех!

 

 


И най-малкият шампион от нашето училище – Мария Матова от първи клас! Честито, Мария!

 


 

Първа награда за Биляна Николаева от конкурса „С очите си видях бедата“, който е под егидата на МОН. Днес, на официална церемония в Плевен, Билянка получи наградата си. Поздравяваме я за поредния успех и и желаем още постижения и нови награди!

 

 

 

 

 


РЕЗУЛТАТИ ОТ ОЛИМПИАДИ,СЪСТЕЗАНИЯ И КОНКУРСИ ЗА УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА

         

    12 ученици от 4 до 7 клас завършиха успешно обучение по ключови дигитални умения по проект „Образованието за утрешния ден“ на МОН, с ръководител Диляна Каракашева. В рамките на 70 учебни часа учениците научиха как да комуникират в Интернет, да изтеглят и качват безопасно материали в Интернет, да ползват различни дигитални устройства. Учениците могат самостоятелно да работят с програмите Movie maker, Power Point , Scratch. Самостоятелно правят видеоклипчета и презентации с вграден аудио и видео файл. В края на обучението всички ученици получиха сертификат, съгласно европейската референтна рамка за оценяване на дигитални компетентности.

 

 

 

 

 


ВЕСЕЛИНА КУНОВА – 8г. носител на ПОЧЕТНА награда от 18-тия международен конкурс за изкуство „Различен поглед“ в Полша.


     Специална награда на Съюза на физиците в България за Теодора Ивова Кунова в онлайн Национален конкурс „Нека бъде светлина“, посветен на Международният ден на светлината – 16 май.
Трета награда за Емануела Ивайлова Кунова;
Поощрителни награди за:
1. Веселина Ивайлова Кунова;
2. Далия Детелинова Джантова;
3. Лъчезар Чавдаров Томов;
4. Лъчезар Емилов Панов;
Учениците получиха награди от Съюза на физиците в България, грамоти и подаръци от името на кмета на община Долна Митрополия.

       230 деца и ученици от цялата страна участваха в конкурса „Чиста енергия за чисто бъдеще“ на Булатом. Радостни сме, че 8 от участниците са от нашето училище. Това са Емануела, Веселина и Далия от 2 клас и Александър, Камелия, Ния, Преслава и Симона от 6 клас. В първа възрастова група награда получава Веселина Ивайлова Кунова. Честито на Веси! Браво на всички участници!


         На 26.02.2020 г. ученици от пети клас участваха в регионалния кръг от националното състезание „Уроците на гората“, организирано от МЗХГ – Изпълнителна агенция по горите и Дирекция на ПП „Персина“. За областен кръг са класирани: Ивлена Ганчева, Мария Джантова, Ани Везирова и Лорин Линов. Честито на победителите!
Желаем им успех и в следващите етапи на състезанието!


Резултати от конкурса за стихотворение, разказ, есе, рисунка, посветени на Васил Левски:

I-во място – стихотворението „Васил Левски“ на Камелия Джантова от 6 клас;
II-ро място – стихотворението „Левски“ на Лорин Линов от 5 клас;
III-то място – стихотворението „Левски“ на Виктория Цветанова от 7 клас;
Поощрителни награди:
„Васил Левски“ – есе от Виктория Александрова от 4 клас;
Стихотворение „Приказка една аз зная“ от Теодора Кунова от 2 клас.
Рисунка:
I-во място – Камелия Джантова от 6 клас;
II-ро място – Симона Джантова от 6 клас;
III-то място – Ерос Джантов от 4 клас;
Поощрителни награди:
Лъчезар Панов от 2 клас;
Кристиана Нецова от 2 клас;
Йоан Шопов от 3 клас.
Честито на победителите!

РЕЗУЛТАТИ ОТ ОЛИМПИАДИ,СЪСТЕЗАНИЯ И КОНКУРСИ ЗА УЧЕБНАТА 2018/2020 ГОДИНА

              НАШИТЕ МАТЕМАТИЦИ ОТНОВО С МЕДАЛИ

       В зимния кръг на международното състезание „Математика без граници“ се включиха 21 ученици от ОУ „Васил Левски“. Петима от тях завоюваха медали: Златен медал за Ани Везирова от 4 клас; Два сребърни медала за Мария Джантова от 4 клас и Магдалена Линова от 1 клас и Три бронзови медала за Мария Босилкова от 1 клас, Боян Борисов от 2 клас и Камелия Джантова от 5 клас.


     Преслава Матова от 5 клас с ръководител г-жа Диляна Каракашева получи втора награда от Двадесет и втория национален конкурс „Любовта в нас“, Варна – 2019 за компютърна рисунка от раздел „Визуални компютърни изкуства“. За отличното представяне Преслава Матова получи грамота и плакет.

 

 

 

 

 

 


РЕЗУЛТАТИ ОТ ОЛИМПИАДИ,СЪСТЕЗАНИЯ И КОНКУРСИ ЗА УЧЕБНАТА 2016/2017 ГОДИНА

От 01 до 03.07.2017г. в гр. Несебър се проведе финалния кръг на международното математическо състезание „Математика без граници“. В него участваха представители от 12 държави от Европа, Азия и Америка. За втори път за финала бяха допуснати и наши ученици – за индивидуално участие Ани Везирова от 2-ри клас и за отборното състезание – екип от 3-ти клас в състав Кристиан Гаврилов, Преслава Матова и Ния Дулева. Нашите математици приеха предизвикателството да премерят силите си с 1300 представители от Русия, Мексико, Казахстан, Хонг Конг, Малта и др. След много емоции, вълнения и притеснения те се завърнаха със завоюван сребърен медал от Ани Везирова и получени сертификати за отборно участие. Благодарим на учителите Стефка Свиленска, Величка Петкова, Галя Дамянова и Симона Ковачева, както и на родителите за оказаната морална и логистична подкрепа. Желаем нови успехи през следващата учебна година.

 

 

 


На Националния конкурс „Лазарка мома гиздава“ в НДК – София ученичката Цветелина Ивайлова Бонова от 6. клас с ръководитeл г-жа Николова се класира на първо място от раздел „Накити“

Алек Миленов Иванчев от 8. клас при ОУ „Васил Левски“ гр. Белене получи 1-во място в раздел „Приложно изкуство“ на XIV Национален конкурс Казанлъшка роза на тема „Приказка за розата“. Честито на Алек и на неговата ръководителка г-жа Диана Николова!

Емили Джантова и Виктория Иванова от Детски театрален състав „Слънчо“ клуб „Млад театрал“ при ОУ „Васил Левски“ гр. Белене получиха за отлично представяне в XXI Национален ученически театрален фестивал“Климент Михайлов“ награда за ГЛАВНА ЖЕНСКА РОЛЯ в спектакъла „Снежанка и седемте джуджета“ от Панчо Панчев с режисьор Павел Каракашев.

Емили Джантова от 7. клас се класира и се яви на Областен кръг на олимпиадата по Информационни технологии с ръководител г-жа Диляна Каракашева в гр. Плевен. На областния кръг на националната олимпиада по Информационни технологии  тя получи 75 точки. Емили  се представи с проект на тема: „Училищната литература“

РЕЗУЛТАТИ ОТ ОЛИМПИАДИ,СЪСТЕЗАНИЯ И КОНКУРСИ ЗА УЧЕБНАТА 2015/2016 ГОДИНА

Преслав Петров Драков от 7. клас се явява на олимпиада областен кръг по Химия и опазване на околната среда с ръководител г-жа Даниела Паскова и областен кръг по Информационни технологии с ръководител г-жа Диляна Каракашева в гр. Плевен.

На областния кръг на националната олимпиада по Информационни технологии той получи 75 точки.

Преслав се представи с проект на тема: ПП „Персина“

РЕЗУЛТАТИ ОТ ОЛИМПИАДИ,СЪСТЕЗАНИЯ И КОНКУРСИ ЗА УЧЕБНАТА 2014/2015 ГОДИНА

Успехи на наши ученици във Втория международен турнир „Математика без граници” гр. Несебър 1-2 юли 2015 г.

                     Трима ученици от ОУ „Васил Левски” се класираха за участие във Втория международен турнир „Математика без граници”. Той се проведе в дните 1 – 2 юли в СОУ „Любен Каравелов” – град Несебър. Беленските ученици – Кристиян Гаврилов, Марио Петров и Преслава Матова се състезаваха в първа възрастова група (І-ІІІ клас). За ДН учителките на учениците – Величка Петкова и Галя Дамянова, споделиха: „Нашите първокласни-математици се представиха достойно на Втория международен турнир „Математика без граници”. Организатори са Педагогическа асоциация „Образование без граници” и Научно-образователен център „Innovation” (Казахстан). Участие са взели 865 ученици от І до ХІІ клас (в индивидуалното състезание) и 224 отбора с 662 участници в отборната надпревара. В турнира са участвали млади математици от Азербайджан, Беларус, България, Казахстан, Китай, Мексико, Русия, Турция и Узбекистан.
Журито е било председателствано от доц. Руси Русев, главен редактор на сп. „Математика”. В него, като членове, са участвали Галина Белянска (Казахстан), Ни Минг (Китай), Херардо Ернандес (Мексико), Самуел Мовсесян (Армения), Анастасия Пудовкина (Узбекистан), Джейда Йозкавалджаоглу (Турция), Шахла Алиева (Азербайджан), Мухсинахон Назарова (Узбекистан).
От мое име и от името на госпожа Галя Дамянова изказвам горещата си и искрена благодарност на децата за достойното представяне и на техните семейства за подкрепата! Благодарим Ви!”

 ХІІ Национален конкурс „Казанлъшка роза”

       Учениците от Сип Изобразително изкуство от 4-7 клас участваха в раздел изящно изкуство – живопис с 6 рисунки и раздел приложно изкуство с 6 сувенира изработени от хартия и ръчна бродерия кръстат бод. Сияна Миленова Дулева – първо място и златен медал – изработка на „Аксесоари за царица роза” – корона, колие и гривна и Екатерина Пламенова Кърчева раздел живопис – „Замъкът с розите” трето място и бронзов медал.

                                                      Нашите олимпийци

             На 7 март 2015 г. учениците Сияна Дулева, Александра Георгиева от 7 клас и Преслав Драков от 6 клас  представиха своите проекти на Областния кръг на 13-та Националната олимпиада по ИТ в гр. Плевен пред комисия, ученици, родители и гости. Те се представиха в категория мултимедия. Темите на проектите са: „Защитени видове гръбначни животни в ПП „Персина” на Сияна Дулева; „Facebook-всичко, което трябва да знаем за него” на Александра Георгиева; „Забавна математика” на Преслав Драков. Ръководител на проектите е г-жа Диляна Каракашева-ръководител компютърен кабинет. Не закъсняха и резултатите. Сияна Дулева е класирана от Плевенска област да участва в Националната олимпиада  по информационни технологии, която ще се състои през май месец.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ОЛИМПИАДИ,СЪСТЕЗАНИЯ И КОНКУРСИ ЗА УЧЕБНАТА 2013/2014 ГОДИНА

РЕЗУЛТАТИ ОТ ОБЛАСТЕН КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА „ЗНАМ И МОГА“

1. Цветислава Светославова Перникова – постигна резултат 31,25т.

2. Емили Емилова Джантова  – постигна резултат 30,75т.

3. Радостин Росенов Маринов – постигна резултат 31,00т.

КЛАСИРАНИ ЗА ОБЛАСТЕН КРЪГ НА НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО БИОЛОГИЯ И ЗДРАВНО ОБРАЗОВАНИЕ 

1.Стефани Емилова Димитрова, VІІ клас, 47,6 точки

2. Ивелина Пламенова Искърова, VІІ клас, 44,8 точки

3. Емилия Самуилова Самуилова, VІІ клас, 42 точки

С ръководител  Даниела Паскова-ст. учител

КЛАСИРАНИ ЗА ОБЛАСТЕН КРЪГ НА НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ  1.Сияна Миленова Дулева, 6 клас, проект „Моят роден град“, 79 точки 2. Александра Ивайлова Георгиева, 6 клас, проект „Проблемът за пчелите“, 82 точки 3. Екатерина Пламенова Кърчева, 6 клас, проект “ Природните забележителности“, 78 точки 4. Стефани Пламенова Димитрова и Свилена Димитрова Тунева, 7 клас, проект „Природен парк Персина“, 80 точки С ръководител Диляна Каракашева-ръководител компютърен кабинет

Знаещи и можещи ученици от четвърти клас

На 25.01.2014 г. се проведе Общински кръг на Националната олимпиада „Знам и мога“ за ученици от четвърти клас. От ОУ „Васил Левски“ гр. Белене участие взеха  6  ученици от четвърти клас с класен ръководител гл. учител В. Петкова. Трима от участниците се класираха за Областния кръг, който ще се проведе на 22.02.2014 г. в гр. Плевен. Тези ученици са:

  1. Емили Емилова Джантова – 39,5 точки от 50 максимален брой.
  2. Цветислава Светославова Перникова – 38 точки от 50 максимален брой.
  3. Радостин Росенов Маринов – 38,5 точки от 50 максимален брой.

Олимпиадата „Знам и мога“ е възможност за изява на знанията и уменията на учениците, придобити в началния образователен етап, насочени към социалната им принадлежност. Тази олимпиада съдейства за откриване на деца с високо ниво на умения за обобщаване и осмисляне на учебното съдържание, заложено в учебните програми по изучаваните предмети. Насърчава учители и родители да подкрепят и развиват интересите на децата към заобикалящата ги среда. С пожелание за успех към участниците – г-жа Величка Петкова

 

4.Училищният отбор „Млад огнеборец“ под ръководството на ст. учител Диана Николова извоюва първо място в общинския и областния кръг на състезанието и се класира и взе участие в националния кръг „Албена“ 2011г.  5. Много добро представяне на Областния кръг по ИТ в гр. Плевен на 20.03.2011г. с проект „Малък пътешественик“ на Емилия Блажева и Симона Генова с научен ръководител г-жа Диляна Каракашева. Екипът постигна най-много точки от явилите се.  6. Група ученици от гр. Белене под ръководтвото на гл. учител Величка Петкова пътува до гр. Истанбул, където учениците взеха участие в разнообразни мероприятия по повод Деня на детето-2010/2011г.  7. Участие с добро представяне на ученицитеТаня Стефанова, Емил Спасов, Румен Николаев в Националното състезанието по ИКТ „Знайко“  през учебната 2010/11г.  8. Участие с добро представяне на ученици от 3. клас в състезанието „Знам и мога“  2010/2011г.  9.На 08.06.2010 г. учениците от клуб „Млад театрал” към ОУ „Васил Левски” участваха в Пети национален ученически фестивал „Климент Михайлов” в гр. Русе. Младите театрали се представиха с пиесата „Дворчето” от Никита Нанков. Журито оцени по достойнство таланта на младите театрали. Театралният състав получи диплом за участие, а Васил Конаратов – награда за главна мъжка роля.  10. Детски театрален състав „Слънчо” при ОУ „Васил Левски” гр.Белене през 2009 година постигна успех и се върна с награди.Театралният състав с ръководител Диляна Каракашева и режисьор Павел Каракашев взе участие в Четвърти Национален ученически театрален фестивал „Климент Михайлов”- Русе 2009 и получи диплом. На русенска сцена бе представена пиесата „Големият род” от Маргарит Минков. Със своята игра младите театрали показаха, че доброто винаги побеждава злото. Най-добре се представиха Васил Конаратов, който взе награда за главна мъжка роля, Георги Георгиев, с награда за подържаща мъжка роля, Радина Таскова и Александра Самуилова с награди за подържаща женска роля. Всички награди са от втора възрастова група от /V-VІІ кл./. Всички наградени ученици получиха грамоти и медали.  11.  Ученици от ІV клас с научен ръководител  г-жа Величка Петкова участващи в конкурси в Република Румъния и отличени с грамоти:  „Коледа в Европа“-Анджела Господинова, Зорница Михайлова, Никола Врайков, Виктория Войкова, Тоника Томова, Радина Антонова  „Идвай, идвай Дядо Коледа“-Тоника Томова, Полина Павлова, Илиян Братов, Радина Антонова  „Малък съм но с големи права“-Виктория Войкова  “ Моят приятел-компютъра“-Никола Врайков, Радослав Петров  „Компютърът вкъщи и в училище“-Виктория Войкова, Зорница Михайлова, Радина Антонова  12. Грамоти получиха учениците от ІV клас за участието и реализирането на проекта „Скаути за по-добър живот“ с научен ръководител г-жа Величка Петкова.  13.ОУ „Васил Левски“ участва в българския проект „Пътешествие из България“ с проект на тема „Биоразнообразието в ПП „Персина“, разработен и реализиран с ученици от ІV клас през учебната 2009г. и учители Диляна Каракашева, Елза Гюзелева, Надя Спасова. Ръководител на проекта е Диляна Каракашева. Проектът участва в европейски форум на учителите новатори във Виена 24-26 март и спечели първо място в категория „Изборът на учителите“ и второ място в категорията „Иновации в съвместната работа“. В международното жури участваха представители на 25 държави. Проекта „Пътешествие из България“ с участие на 25 училища от България е изцяло реализиран от доц. Румяна Папанчева и д-р Красимира Димитрова от университета „Проф. д-р Асен Златаров“ гр. Бургас. През ноември 2009г. българският проект участва в световен форум на учителите новатори в Салвадор и се класира на полуфинали. Учениците и г-жа Каракашева са наградени със сертификати и от двата форума. Проекта може да се разгледа на сайта http://itlearning-bg.net  14. Ученичката Сияна Павлова ни зарадва с успешното си участие в Седмата националната олимпида по Информационни технологии през 2009 година в гр. Монтана с  мултимедиен проект „Глупости на търкалета“-лично творчество. Научен ръководител на Сияна е г-жа Диляна Каракашева – учител по ИТ и ръководител компютърен кабинет. Г-жа Каракашева и Сияна Павлова получиха сертификати за участие.  15. На Международния конкурс „Рунните знаци в българските носии и тъкани“ награди получиха учениците: Радина Таскова-второ място; Сияна Павлова, Яница Перникова, Дебора Байрактарова, Йоанна Генова, Стела Стефанова – наградени с грамоти за колекция. Научен ръководител е г-жа Диана Николова.  16. Национален конкурс „Освобождението“ гр. Плевен – Радина Таскова бе отличена с първа награда за рисунка и DVD. Научен ръководител е г-жа Диана Николова.  17. Национален конкурс „Казанлъшка роза“ – Радина Таскова получи грамота за второ място. Научен ръководител е г-жа Диана Николова.   

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *