Архив 2018-2019

Преслава Анатолиева Матова от 5 клас с рисунка за 8 национален конкурс „Приказките“ гр. Варна – приказка от Шехеризада – „Аладин“

 

 

 

 

 

 

 


На 03.05.2019г. се проведе лекоатлетическа щафета, в която участваха ученици, учители и родители за купа „Васил Левски”. Целта е не толкова победата, а това да се забавляваме заедно – ученици, учители и родители. Участник в отбора на родителите бе и кметът на общината Милен Дулев.

Всички участници получиха Грамота за участие и лакомства. За отборите-победители имаше и купи.
Класиране:
I – II клас:
Първо място – ІІ клас;
Второ място – І клас

ІІІ – ІV клас:
Първо място – ІV клас;
Второ място – III клас

V – VІІ клас:
Първо място – VІ клас;
Второ място – VII клас;
Трето място – Vклас

отбори „Ученици”, „Родители”, „Учители”:
Първо място – „Ученици”;
Второ място – „ „Родители”, „Учители”


НАШИТЕ МАТЕМАТИЦИ ОТНОВО С МЕДАЛИ

В зимния кръг на международното състезание „Математика без граници“ се включиха 21 ученици от ОУ „Васил Левски“. Петима от тях завоюваха медали: Златен медал за Ани Везирова от 4 клас; Два сребърни медала за Мария Джантова от 4 клас и Магдалена Линова от 1 клас и Три бронзови медала за Мария Босилкова от 1 клас, Боян Борисов от 2 клас и Камелия Джантова от 5 клас.

Поздравяваме всички участници с достойното им представяне и им пожелаваме успех в следващия кръг /полуфинал/, който ще се проведе в края на м. март.

За отлично представяне на Двадесет и втория национален конкурс „Любовта в нас“, Варна 2019 за раздел „Визуални компютърни изкуства“ Преслава Матова получи грамота за втора награда и плакет. Преслава Матова от 5. клас с ръководител Диляна Каракашева участва с компютърна рисунка.

 

 

 

 

 


Час по краснопис „Златна писалка“- за учениците от начален етап

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Лъвски скок – състезание с учениците от 5-7 клас

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Малките Лъвчета – спортно състезание с учениците в 1 – 4 клас

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ученици участващи във факултативни учебни часове по изобразително изкуство рисуваха пейзажи от различни части на нашата страна за седмия национален конкурс на тема „Пейзаж от моята България“ – гр. Троян.


Преслава Матова от 5 клас с ръководител г-жа Диляна Каракашева получи втора награда от Двадесет и втория национален конкурс „Любовта в нас“, Варна – 2019 за компютърна рисунка от раздел „Визуални компютърни изкуства“.


 


Съгласно Заповед РД – 01- 35/25.01.2019 година на РЗИ гр. Плевен са прекратени учебните занятия в ОУ „Васил Левски” гр. Белене от 28.01.2019 г. до 04.02.2019 година включително.

На 05.02.2019 година учениците са в муждусрочна ваканция.

От 06.02.2019 година ще се провеждат редовни учебни занятия.


 

Писмо от РУ на МВР във връзка с коледните и новогодишни празници

Седмица на четенето в ОУ „Васил Левски”

През седмицата се проведоха следните мероприятия:

 1. Учениците от 6-ти клас на ОУ „Васил Левски“ с класен ръководител Диана Николова подпомогнати от родителите си събраха и предадоха 149 кг хартия. С получените средства планират да закупят книжки, които ще прочетат и подарят на учениците от 2-ри клас.
 2. Седми клас, под ръководството на г-жа Елка Данева и г-жа Даниела Паскова изработиха табло със стихове и песни, които всеки българин трябва да знае.
 3. С г-н Петров учениците от 5, 6 и 7 клас решаваха езикови задачи, подготвени от Института по Български език при Българската академия на науките; седмокласници гостуваха при учениците от 1 клас, шестокласниците подариха книги с приказки на второкласниците, учениците от 2 клас с г-жа Гюзелева представиха драматизация на епизод от любима приказка, а петокласниците с г-жа Крекманова четоха книги на английски език в езиковия кабинет и книги на български език онлайн с г-жа Каракашева в компютърния кабинет.
 4. Първокласниците с г-жа Петкова разговаряха за ползата от четенето, за интересните книжки, които предходния ден получиха като подарък от седми клас, за пожеланията, който им отправяха по-големите ученици и за стремежа им да станат отлични четци. Направиха и поредната си диктовка на листче, наподобяващо книга.
  А учениците от шести и седми клас работят върху класните си читателски дневници, които ще бъдат допълвани през цялата година.
 5. Третокласниците с г-жа Дамянова с  текст и илюстрация отговориха на въпроса „Защо обичам да чета?” Постерите им са в коридора пред класната стая, така и учениците от другите класове ще могат да отговорят за себе си на този въпрос. 
  Много емоционално премина представяне на любима книга в класната стая на открито. Всяко дете аргументирано защитаваше избора си за любима книга или любим приказен герой. Отново изявата бе на учениците от трети клас. Като най- добри четци се отличиха Ерос Джантов, Виктория Александрова, Михаил Антонов и Биляна Николаева.
  Четвъртокласниците с г-жа Свиленска пък освен че направиха читателски маратон пред учениците от втори клас, но и в разговор с децата разкриха колко мъдрост и поуки се крият в книгите.
  В края на Националната седмица на четенето може да отбележим, че след проведените мероприятия малките ученици бяха старателни и любознателни, по-големите ученици засилиха убеждението си за ползите от четенето, а родителите – приобщени към училищния живот.